top of page

The Walking Dead

the-walking-dead-zombies-i8609.jpg

The Walking Dead. Nyt maailman suosituimpien sarjojen joukossa. USA:ssa miljoonia katsojia puoleensa vetävät elävät kuolleet ovat jo vuodesta 2010 lähtien kävelleet maan päällä. Suomessa elävät kuolleet ovat kulkeneet keskuudessamme jo vuodesta 2012. Sarja pohjautuu Robert Kirkmanin sarjakuviin. Sarjalla on spinoff, Fear the Walking Dead. Myös toinen spinoff sarja on tulossa. Vielä nimeämätön sarja, jossa kaksi naista yrittää selviytyä zombien keskellä. Myös kirjoja on kirjoitettu tästä eeppisestä selviytymistaistosta. Viisi kirjaa mm. kuvernöörin tarina sekä seitsemän kirjaa sarjakuvia suomeksi. Paljon on kuitenkin vielä suomentamatta kun seitsemäs kirja kattaa vain sarjakuvaan 84 asti.

TWD_Sprite.png

Ympäristöt ovat mielenkiintoisia ja tuotantokausien välillä kiintoisasti vaihtuvia. Esimerkkinä mainittakoon vankila, johon joukko linnottautuu ja suojautuu zombeilta. Paikka antaa hyvää turvaa paksujen seinien ansiosta. Vankila lavasteiden rakentamiseen meni kaksi kuukautta aikaa.

 

Selviytymismatkalla he kohtaavat mitä erikoisempia ja vaarallisimpia tapauksia. Esimerkkinä Negan, joka on ryhmänjohtaja ja hullu pesäpallomailaa, Lucillea, käyttävä murhaaja. Ryhmällä tuleekin hänen kanssaan vaikeuksia, eikä kuolemilta voida välttyä.

header.png

Hulluilta ja erikoisilta fanihuhuilta ei olla vältytty, kun on kehitetty teoria, jossa The Walking Dead ja Breaking Bad liittyvät toisiinsa. Walter Whiten metamfetamiini olisi aiheuttanut maailmanlopun ja elävät kuolleet. Tästä voi jokainen kehitellä haluamansa yhtälön.

Sarjan suosiolla on kalasteltu myös ehdokkuuksia. Golden Globe ehdokkuus paras draamasarja -luokassa. Myös huikean hienosti tehdyt zombien maskeeraukset on saaneet kiitosta vuonna 2011 voitetulla Emmy palkinnolla. Sarja on voittanut myös Saturn -palkinnon parhaasta televisiosarjasta. Sarjan konseptin tuominen televisiosarjaksi alkoi 2005 kaupasta ostetulla The Walking Dead sarjakuvalla. Sarjakuva lopetettiin heinäkuussa 2019 numeroon 193. Nähtäväksi jää, päättyykö myös tv-sarja kymmenenteen kauteen? Toivottavasti ei.

bottom of page