top of page

Die Hard (1988-2013)

1929901.jpg
a-good-day-to-die-hard-yuliya-snigir-motorcycle-actress-wallpaper-preview.jpg

Ensi-illat Suomessa:
Die Hard: 07.10.1988
Die Hard 2: 17.08.1990
Die Hard 3 Koston enkeli : 30.06.1995
Die Hard 4.0: 27.06.2007
A Good Day to Die Hard: 15.02.2013

TV esitykset                                                  Viimeksi                        Tuleva
Die Hard 
Die Hard 2                                               28.02.2021 sub 
Die Hard 3 Koston enkeli                       21.08.2018 hero
Die Hard 4.0                                            08.12.2021 sub
A Good Day to Die hard                                                                                                                    


Tv
A Good 

Die Hard – Vain kuolleen ruumiini yli on vuoden 1988 toimintaelokuva. Se käynnisti Bruce Willisin tähdittämän suositun elokuvasarjan. Elokuva perustuu 1970-luvun romaaniin Vain kuolleen ruumiini yli, jonka on kirjoittanut Roderick Thorpen.

Jouluaattona John McClane saapuu Los Angelesiin tapaamaan vaimoaan Nakatomi yhtymän pilvenpiirtäjässä. Juhlat kuitenkin keskeytyvät kun paikalle pamahtaa joukko terroristejä, jotka ottavat johtoryhmän panttivangiksi. Ainoa toivo on John, joka onnistuu pakenemaan terroristeja. Alkaa kamppailu aikaa vastaan. Die Hard valittiin vuonna 2004 kaikkien aikojen top 1000 elokuvan joukkoon. Elokuva on tuottanut 140milj.

 

 

 

 

 

Die Hard 2 – Vain kuolleen ruumiini yli (Die Hard 2: Die Harder) on vuodelta 1990. Sen on ohjannut suomalainen Renny Harlin. Elokuvan loppukohtauksena soi Jean Sibeliuksen Finlandia -sävellys. Elokuva pohjautuu Walter Wagerin kirjaan 58 minuuttia (1987).

John McClane odottaa vaimoaan Washingtonin Dullesin lentokentällä kun terroristit saavat haltuunsa lennonvalvontajärjestelmän. Lentokoneet eivät pääse laskeutumaan ja lumimyrsky sekoittaa pakkaa vielä lisää. Terroristit ovat vapauttamassa pidätettyä kentaalia Esperanzaa, he tosin eivät ota huomioon McClanea. Elokuva tuotti 240milj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die Hard 3 - Koston enkeli (Die Hard With a Vengeance) on vuodelta 1995. Tony Halme esiintyi elokuvassa pienessä sivuroolissa Roman nimisenä gangsterina. Elokuva on kuvattu New Yorkissa.

Pommi räjähtää New Yorkissa. John McClane vaaditaan takaisin töihin kun pommimies soittaa poliisiasemalle. John joutuukin juoksemaan ympäri kaupunkia etsimässä piilotettuja pommeja pommimiehen käskyjen vallassa. Lopulta paljastuu, että pommimies haluaa kostaa veljensä kuoleman ja ryöstää ison kultasaaliin. Elokuva tuotti 366milj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die Hard 4.0 (Live free or Die Hard) on vuodelta 2007. Elokuva sijoittuu Washingtoniin ja sen lähiympäristöön. Elokuvassa on vahvasti läsnä kyberterrorismi.

John McClane on eronnut vaimostaan Hollysta ja joutunut AA -kerhoon. Lukuisia hakkereita on tapettu ja FBI on joutunut tietomurron kohteeksi. John saa tehtäväkseen viedä kuulusteluihin hakkeri Matthew Farrellin. Tehtävä ei ole helppo koska Farrel halutaan hengiltä koska hän tietää liikaa. Johnin tytär Lucy joutuu myös tulilinjalle. Elokuva tuotti 383milj. Ja on elokuvasarjan tuottoisin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Good Day to Die Hard on elokuvasarjan viides osa ja vuodelta 2013.

Johnin poika, Jack McClane on vankilaan Moskovassa. Johnin päästyä Moskovaan pelastamaan poikaansa, hän saa huomata, että kaikki ovatkin jälleen terroristien juonia. Isä-poika välit eivät kummoiset vuosien eron jälkeen. Heidän on kuitenkin unohdettava erimielisyydet ja taisteltava Moskovan alamaailmaa vastaan, joilla on hallussa ydinaseita.

Elokuva tuotti 304milj. Elokuva jäi Bruce Willisin viimeiseksi hänen valitettavan sairautensa takia.

 

bjng 1

Die_Hard.gif
Diehard2.jpg
Diehard3.jpg
LFoDHPoster.jpg
a_good_fay_to_die_hard (1).jpg
bottom of page