top of page

Resident Evil (2002-2021)

1825424.jpg
514071.jpg

Ensi-illat Suomessa:
Resident Evil: 31.05.2002
Resident Evil Apocalypse: 08.10.2004
Resident Evil Extinction: 02.11.2007
Resident Evil Afterlife: 17.09.2010
Resident Evil Retribution: ei esitetty Suomen elokuvateattereissa
Resident Evil The Final Chapter: 2016
Resident Evil Welcome To Raccoon City: 03.12.2021

TV esitykset:                                                           Viimeksi                           Tuleva
Resident Evil
Apocalypse                                                         14.10.2020 tv viisi
Extinction                                                            31.07.2017 kutonen
Afterlife                                                               06.07.2019 kutonen
Retribution                                                          09.03.2018 kutonen
The Final Chapter                                              
Welcome To Raccoon City        

Resident Evil vuodelta 2002 aloittaa huikean elokuvasarjan maailmasta, jossa T-virus ottaa vallan. Raccoon Cityn alapuolella sijaitsee salainen tutkimuskeskus, jossa virus pääsee leviämään ilmastointikanaviin. Tehtävään hälytetään Alice selvittämään supertietokoneen aiheuttamia tuhoja. Paikalla odottaa laboratorio täynnä zombeja. 
Elokuva julkaistiin aluperin VHS-kasettina, nykyään elokuva löytyy 4k Ultra HD:na. Elokuvasarja on tuottanut 1,2 miljardia.

Resident_evil.jpg

Toinen osa, Resident Evil Apocalypse on vuodelta 2004. Elokuvassa käytetään osittain Resident Evil 3 Nemesis -pelin juonta. Umbrella korporaatio avaa Pesän, jonka seurauksena virus leviää Raccoon Cityyn. Alice kutsutaan jälleen töihin. T-viruksen kehittäjä ottaa yhteyttä Aliceen ja kertoo, että kaupunki aiotaan tuhota ydinaseella. 
Elokuvan nimi piti alunperin olla Resident Evil Nemesis, mutta se muutettiin kun se muistutti liikaa huonosti menestynyttä Star Trek Nemesis -elokuvaa. 

Resident_evil_apocalypse_posteri.jpg

Sarjan kolmas osa, Resident Evil Extinction (tuho) on vuodelta 2007. Elokuva piti alunperin kuvata Australiassa mutta tuotannollisista syistä se kuvattiin Meksikossa. 
Maapallo on päässyt T-viruksen myötä aavikoitumaan. Alice kiertelee moottoripyörällä listimässä viruksen uhreja. Paljastuu, että Alicen verellä virus saataisiin pysäytettyä. Elokuva on tuottanut 147 miljoonaa. 

Resident_Evil_Extinction.jpg

Seuraava osa ensimmäinen animaatio, Resident Evil Degeneration vuodelta 2008. Toisin kuin aiemmat elokuvat, Degeneration jatkaa pelisarjan tarinaa. Elokuvassa seurataan Leonin ja Clairen selviytymistä seitsemän vuotta Raccoon Cityn tapahtumien jälkeen Harvardvillen lentokentällä sekä WillPharma Corporationin tehtaassa. 

Resident_Evil_Degeneration.jpg

Resident Evil Afterlife on vuodelta 2010. Vuoden kuluttua Extinctionin tapahtumista, Alice klooneineen hyökkään Tokiolaiseen tukikohtaan. Alice joutuu onnettomuuden takia matkustamaan Alaskan Arcadiaan etsimään turvapaikkaa. Alice löytää muistinsa menettäneen Clairen. Kaksikko matkustaa Los Angelesiin, jossa he joutuvat taistelemaan vankilassa vihollisia vastaan. 
Elokuva tuotti tähän mennessä parhaiten, 296 miljoonaa ja tuli kaikkien aikojen menestynein Kanadassa tuotettu elokuva.

Resident_evil_afterlife.jpg

Seuraava leffa on vuodelta 2012, Resident Evil Retribution. Elokuvaa ei jostain syystä esitetty Suomen elokuvateattereissa. T-virus leviää edelleen maapallolla. Sukupuuton partaalla olevan ihmiskunnan ainoa toivo on Alice. Alice on taistellut tiensä päätutkimuskeskuksen sisään ja vahat ystävätkin muuttuvat vihollisiksi. 
Elokuva on saanut surkean vastaanoton. Rahaa leffa tuotti kuitenkin ihan hyvin, 240 miljoonaa. 

Resident_evil_retribution_poster.jpg

Vuonna 2012 saatiin toinenkin Residen Evil elokuva, toinen animaatio; Damnation. Elokuva jatkaa pelisarjan tarinaa eteenpäin.  Liittovaltion agentti Leon lähetetään kesken lomansa itä-eurooppaan, jossa uhkaa bioaseet keskellä sotaa. Leon saa kuitenkin yllättäen käskyn palata takaisin kotiin.  

20210625_025839.jpg

Resident Evil The Final Chapter on vuodelta 2017. Elokuvan kuvaksien piti alkaa Etelä-Afrikassa vuona 2014 mutta ne siirtyivät vuodelle 2015 Milla Jovovichin raskauden vuoksi. Elokuva jatkaa suoraan siitä mihin Retribution jäi. Alicen on palattava Raccoon Cityyn kaiken syntylähteelle. Alice joutuu kokoamaan kaiken voiman mutanttihirviöitä vastaan. Leffa on parhaiten tuottanut, 312 miljoonaa.
Kuvauksissa sattui pahoja onnettomuuksia kun stunt moottoripyöräilijä törmäsi kameratelineeseen ja joutui kahdeksi viikoksi koomaan ja hänen vasen kätensä amputoitiin. Lavasteissa työskennellyt henkilö kuoli kun hänen päälleen putosi Humvee-sotilasajoneuvo. 
Elokuvan kerrottiin olevan viimeinen Resident Evil -elokuva mutta jatkoa on tulossa joulukuussa 2021. 

800px-Resident_evil_the_final_chapter.jpg

Kolmas animaatioelokuva saatiin 2017, Resident Evil Vandetta. Elokuva sijoittuu pelien Resident Evil 6 ja 7 väliselle ajanjaksolle. Chris tiimeineen on saanut tehtäväkseen jäljittää terroristin ja kemiallisten aseiden kauppiaan Glennin. Yhdysvaltain hallitus järjestää salamurhayrityksen josta kostonkierre saa alkunsa. Uusi A-virus on suunnitelmissa. 

132-1-cover-fi.jpg

Tuleva, vuoden 2021 Resident Evil Welcome To Raccoon City pitää sisällään kahden ensimmäisen Resident Evil pelin tapahtumia. Umbrella on jättänyt Raccoon Cityn ja sen pinnan alla muhii pahat voimat. Pienen ryhmän pitää selvittää Umbrellan ja Raccoon Cityn salaisuudet. Milla Jovovich ei ole enää pääosassa vaan pääosaa tähdittää Kaya Scodelarion. 

welcomeraccoon_0.jpg
bottom of page