top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Täällä se nyt vihdoin on. Kauan odotettu Disney+ palvelu. Mainokset lupaavat huomattavan kattauksen Disney klassikoista aina tähän päivään mutta kuinka on asian laita? Selvitetään asiaa. Itse valitsin 7€/kuukausi tilauksen 70€/vuosi tilauksen sijaan (50€/vuosi jos tilasi ennen 15.09.2020). Haluan ensin tutustua palveluun niin tuo 7€ on huomattavasti pienempi uhraus jos palvelu ei olekaan omaan makuun sopiva.

Nimikkeen saa ladattua Netflixin tapaan Apple ja Android puhelimiin ja tablettiin offline toistoa varten.


 

Palvelu on jaettu viiteen eri pääkategoriaan; Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ja National Geographic. Myös sarjat ja elokuvat on eritelty omiin valikkoihinsa. Kiinnitin ensimmäisenä huomion, että kuvanlaatua ei kerrota sarjan eikä elokuvan tiedoissa jos näyttö ei tue 4k laatua. Älypuhelimella tiedot -osiossa lukee myös kuvanlaatu. Ultra HD/HRD laadulla nimikkeitä löytyy yllättävän vähän. Tämä on melkoinen pettymys 4k television omaaville. Muut nimikkeet ovat ilmeisesti 720p ja 1080p laadulla.


 

Aloitetaan Disneyn tarjonnasta. Muistuu oma lapsuus mieleen kun tarjolla on 1990-luvulta lähtien klassikkoja aina 101 Dalmatialaisesta Mikki Hiiren seikkailuihin ja alkuperäiseen Leijonakuninkaaseen. Tarjonta on selvästi suunnattu lapsille. Puhe tulee Suomeksi automaattisesti. Löytyy myös hienoja luontodokumentteja, joihin olisi ehdottomasti kaivannut 4k kuvanlaatua.


 

Pixar. Muistatko vielä mikä on muovihaarukasta taiteltu askartelu silmillä varustettu mykkä kaveri? Toy Storissa seikkaillut kaveri. Osio on suunnattu lapsille. Sieltä löytyy Autot elokuvat. Toy Storyt. Ötökänelämää, jota katsoin myös lapsena paljon.


 

 

 

 

 

 

 

Marvel osioon tultaessa alkaa näin 30-vuotiaan silmin näyttämään jo paremmalta. Mutanttien ja yli-inhimillisten sarjat ja elokuvat ovat minulle melkein kaikki tuttuja. Löytyy myös animaatioita ja erikoisjaksoja.


 

Star Wars faneille on herkkua tarjolla. Täytyy myöntää, että itse en ole koskaan katsonut Star Wars elokuvia. Olisiko nyt korkea aika tarkistaa mikä siitä tekee niin kuuluisan ja suositun? Myös upouusi The Mandalorian sarja on saatavilla kirjoitushetkellä kahden ensimmäisen jakson verran. Löytyy myös The Dark Vader Collection. Katsottavaa löytyy 1970-luvulta lähtien.


 

 

 

 

 

 

 

Simpsonit faneille on myös herkkua tarjolla palvelusta löytyy 30 tuotantokautta, n. 600 jaksoa keltaista perhettä. Itse olen kyllä nuo kaikki jaksot nähnyt mutta Simpsoneihin ei kyllästy koskaan.


 

National Geographic, tuo dokumenttien ja tieteen aarreaitta. Jos sinua kiinnostaa kuinka jokin asia tehdään tai mitä muinaisessa Egyptissä tapahtui Faaraoille niin tätä voi suositella ehdottomasti.


 


 

Eri laitteilla eroavaisuuksia löytyy. Tietokoneella eli ensiksi outoa, ettei palvelu muista minkä tekstityksen valitset. Asia kuitenkin korjaantui seuraavilla kirjautumisilla itsellä. Kun taas näköjään älypuhelimella sovelluksen kautta pitää valita vain kerran tekstitys ja sovellus muistaa valinnan. Playstation 4 konsolilla sovellus toimii hyvin ja silläkin laitteella katselu onnistuu mainiosti.


 

Lopputuloksena palvelu pienoinen pettymys. Perun oman tilaukseni, muut suoratoistopalvelut soveltuvat huomattavasti paremmin minulle.


 

+ Hyvin toimiva sovellus ja valikot.

+ Lapsiperheille oikein mainio palvelu suuren lapsille suunnatun tarjonnan puolesta


 

- Aikuiselle melko vähän katsottavaa, jos haluat kauhua ja räväkämpää menoa niin valitse Netflix tai HBO Nordic palvelu.

- 4k sisältöä saisi olla enemmän

bandicam 2020-09-16 17-02-05-682.jpg
disney-logo.png
OpenGraph-TW-1200x630.jpg
keyart1.jpg
bottom of page