top of page

Criminal Minds

CriminalMinds-S13_2000x1125_thumbnail-ti

Criminal minds alkoi USA:ssa jo vuonna 2005. Itselle yksi kaikkien aikojen parhaimpia rikossarjoja. Vaikka perusperiaate jokaisessa jaksossa on sama, niin silti jaksaa aina vaan katsoa seuraavan jakson. Harmi että sarja loppuu 15. kauteen 2020.

 

Sarjalla on spinoffeja Suspect Behaviour, jota esitettiin vain yksi tuotantokausi 2011. Toinen spinoff on Beyond Borders, jota esitettiin 2 kautta 2016-2017.

 

Sarja kertoo erikoistiimistä, joka lyö viisaat päänsä yhteen ratkaistaakseen raakoja rikoksia. Sarjaa onkin alusta asti kritisoitu siitä, että se on liian väkivaltainen.

criminal-minds-actress-a-j-cook-sues-for

Kuvassa JJ eli A.J Cook

Aaron Hotchneria näyttelevä Thomas Gibson menetti 2016 jaksokuvauksissa pahasti hermonsa. Hän potkaisu tuottajaa ja sen seurauksena hänet kirjoitettiin ulos seuraavasta kahdesta jaksosta. Hän ei myöskään enää voisi ohjata jaksoja. Lopulta kävi kuitenkin niin, että aiempien tökeryyksien seurauksena hänet kirjoitettiin ulos koko sarjasta.

 

Hahmojen kyvyt ovat vähintäänkin mielenkiintoisia. Sarjassa Spencerillä on eideettinen muisti, johon hän pystyy varastoimaan kaiken näkemänsä ja lukemansa. Hän pystyy lukemaan 20 tuhatta sanaa minuutissa. Tästä kyvystä on useinkin hyötyä tapausten selvittämisessä. Kaikessa nerokkuudessaan hän ei käytä kammonsa takia tietokoneita eikä älypuhelimia.

1367630-criminal-minds-plane.jpg

Tiimin yksityiskone

Heidän korvaamattomana apunaan on Penelope Garcia, joka istuu taikaluolassaan tietokoneen ääressä hakkeroiden tarvittaessa. Garcian piti esiintyä alunperin vain yhdessä jaksossa, mutta hänen katsottiin tuovan sarjaan iloisuutta niin hänet päätettiin liittää osaksi sarjaa.

 

Mielenkiintoinen mysteeri on tiimin yksityiskonetta koskeva kysymys; kuka sitä konetta aina lentää? Tiimi lentää ympäri Yhdysvaltoja mutta oikeasti kaikki on kuvattu ympäri Kaliforniaa.

 

Suosittelen tutustumaan sarjaan, jos toiminnan täyteiset rikosaiheet ovat lähellä sydäntä.

Pieleen menneitä kohtauksia menneiltä kausilta

bottom of page