top of page

The Simpsons

keyart1.jpg

Simpsonit, yksi suosikki sarjoistani kautta aikojen. Sarjaa tehty jo huimat 33 tuotantokautta ja kausi 34 on myös tulossa. Simpsonit on USA:n televisio historian pisimpään pyörinyt komedia sarja sekä pisimpään pyörinyt animaatio sarja. Ennätyksen sarja teki jo vuonna 1997, kun se ohitti The Flintstones (1960-1966, 167 jaksoa) animaation. Se on pyörinyt myös Suomessa jo vuosia ja vuosia, eikä loppua näy. Simpsonit on myös päässyt top 50 parhaimmat tv-sarjat ikinä -listalle.

81XXMgkOfCL._RI_.jpg

Sarja kertoo keltaisesta perheestä, jonka päänä häärii ei niin viisas Homer. Vaimona hänellä on Marge. Heillä on kolme lasta. Oikea riiviö Bart, lukutoukka ja kirjaviisas Lisa sekä tuttia lutkuttava Maggie. Springfieldin kaupungissa asustaa toinen toistaan erikoisempia ja outoja henkilöitä.

3tFFaoP.jpg

Äkkiseltään voisi tietokone aikana kuvitella, että animaation tekeminen on helppoa ja nopeaa. Mutta jokaisen jakson tekemiseen menee aikaa 6-9 kuukautta. Jaksomäärä kaikkiaan on jo huima 731kpl. Yksi elokuvakin on tehty, The Simpsons Movie (2007).

 

Satoihin jaksoihin mahtuu virheitä ja kommelluksia paljon. Rakennusten paikat muuttuvat eri jaksoissa. Simpsonien puhelinnumeron suuntanumero 939 on oikeasti Puerto Ricon suuntanumero. Tarkkaavaisimmat ovat saattaneet huomata pöydän katoavan kuvasta. Lisan sanotaan olevan kasvissyöjä mutta joskus hänen lautasellaan on lihaa.

Simpsonit käsittelee asioita ja tilanteita huumorilla ja joskin aikuismaisella tavalla vaikka sarja onkin K7/K12 leiman turvin suunnattu myös nuoremmalle väelle. Vertauksena mainittakoon toinen erittäin suosittu ja hyvä sarja Family Guy, jossa käsitellään ronskimmin asioita.

Toivottavasti Simpsonit jatkuu vielä pitkään, tehden historiaa uudelleen ja uudelleen.

Kurkistus kulisseihin

Hahmojen kehitys

bottom of page